1 Eylül 2014 Pazartesi

Saçlarımızın kalıcı dökülmesini engellemek mümkün… Dikkat..!

Ortalama 50 – 100 tel saçımızın dökülmesinormaldir. Eğer daha fazla dökülüyorsa dikkat…
Bu dökülmeler bir hastalık habercisi olabilir.
saç mezoterapisi

Öncelikle erkeklerin saçları genellikle androgenetik tip denilen (erkek tipi dökülme) sebeptendir. Ancak kadınların saç  dökülmesinin arkasında başka  bir neden olabilir…  Bu nedeni ortadan kaldırmak çok önemlidir.
Doğum, doğum sonrası süreç, doğum kontrol hapları, troid hastalığı, demir eksikliği, kronik bir hastalık, hormon dengesizlikleri, büyük cerrahi girişimler, yumurtalık kistleri, stres, yetersiz beslenme, diyetler gibi nedenlerdir. Yapılan araştırmalar, menopoz dönemlerinde her  üç kadından birinin saçlarının ileri derecede seyreldiğini  ıspatlamıştır. Menopoz  sonrası androjen hormonlarının belirgin olarak yükseldiği görülmüştür.
Erkekler erkek tipi saç dökülmesini  daha kolay kabul ediyorlar ancak kadınların saçlarını kaybetmeye başlaması kabullenemediği bir durum olarak kendini gösteriyor. Bu durumda  altta yatan nedeni tespit etmek ve bir an önce kabul görmüş tedavilere de başlamak gerekir. Düzenli bir danışmanlık almaları önerilir. Saç  ekimi erkekler için kesin çözüm olmakla birlikte kadınları çokta memnun etmemektedir. Kadınlarda olması beklenen sıklık saç ekimi ile mümkün değildir . Saç ektirmeye karar veren tüm kadınlara bir kadın olarak beklentilerini düşünmelerini tavsiye ediyorum.
Saç mezoterapisi ve  PRP tedavisi öncelikli tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder